Знакови убийства на прехода в България

 В годините на прехода в България се извършат най-различни разчиствяния на сметки в гангстерските среди. Някои от тях са изключително дръзки и брутални и ние сме ги групирали в класацията за 10 най-знакови убийства на прехода. Престъпления, повечето от които остават неразкрити и до днес.

10. Филип Найденов 19.8.2003 (Неразкрито)

фатик

В топлата утрин на 19 август, Филип Найденов – Фатик бива разстрелян на бул. България. Сребристият му мерцедес е направен на решето от двама неизвестни извършители, стреляли с автомати. Фатик е свързван с бизнеса с наркотици и е наследник на митичния Исмет Шабан.

9. Бай Миле 30.6.2004 (Неразкрито)

Бай-Миле

Милчо Бонев, известен с прякора си Бай Миле си отива по начин, достоен за холивудски сериал. На 30 юли , Бай Миле обядвал в ресторант „Славия“, където и прекарвал голяма част от времето си. В един момент нахлуват мъже, облечени като полицаи и прикарват всички да легнат на земята. Никой не се съмнява в истинността на „ченгетата“ и гардовете, заедно с  Бай Миле, лягат на земята. Бонев е ликвидиран на място, а убийците избягват с полицейска кола.

8.Емил Кюлев 26.10.2005г.(Неразкрито)

Емил Кюлев

Собственикът на ДЗИ Емил Кюлев е разстрелян многократно на кръстовището на бул. България и бул.Димитър Несторов. Покушението не е разкрито.

7.Поли Пантев 08.03.2001 г.(Неразкрито)

Поли Пантев

Босът на СИК Поли Пантев е убит на остров Аруба.

6.Константин Димитров-Самоковеца 6.12.2003 г. (Неразкрито)

Самоковеца

Константин Димитров-Самоковеца е убит на 6.12.2003 година пред бижутерия в Амстердам. Относително влиятелна личност и до днес неговото убийство остава не разкрито.