Най-влиятелните хора на планетата определящи съдбата на света

Сред най-влиятелните хора на света се нареждат Ангела МеркелДоналд ТръмпВладимир ПутинСи Цзинпин. Това е световната петорка която определя пътя на целия свят. Икономическите  и военни сили на тези страни и съсредоточените сили в ръцете на техните лидери са практически необятни и дори живота на планетата е в техни ръце.

4.Ангела Меркел – Тя е първата жена на поста Федерален канцлер, избрана на 21 ноември 2005 г. Многократно е оглавявала класацията за най-влиятелна жена на годината на списание Forbes. В ръцете на канцлера Меркел е съсредоточена огромна икономическа и политическа мощ. Практически Гермаскияя канцлер е ръководната сила на Европа, а след изтеглянето на Великобритания от ЕС, Германия става хегемон в съюза. Силата на германия е предимно икономическа и политическа, но не и военна. Това дава четвъртата позиция на Ангела Меркел.

Най-влиятелните хора

3.Си Цзинпин – Президента на Китай заема третата позиция. Китай е най-произвеждащата икономика в света. Тя е директно обвързана с целия свят като тя е лидер в производсвото на огромна част от благата на западното общество. Военните възможности на Китай са огромни като  армията и нажроява близо 2,3 милиона души. Ядреният арсенал на Китай също не е за подценяване.

Най-влиятелните хора

2.Доналд Тръмп – Новият президент на САЩ се нарежда на втората позиция, защото все още има активни вътрешни съпротиви срещу него в страната. Практически Тръмп управлява най-могъщата икономика в света подкрепена и от една от двете най-силни армии. В арсенала си Тръмп държи и един неочакван каз, а именно дълговете на САЩ. Ако хипотетично САЩ спре да обсллужва външният си дълг. Това би довело до опустошение на Китай и голяма криза в Германия.

Най-влиятелните хора

1.Владимир Путин – президентът на Русия и практически нейн господар и едноличен управник заема първата позиция в света на „Най-влиятелните хора на планетата определящи съдбата на света“ В неговите ръце е съсредоточено както огромна политическа, икономическа и военна сила, също и огромен ресурс от полезни изкопаеми, газ и нефт.Най-влиятелните хора На практика по отношение на горивата Русия държи цяла Европа в подчинено положение.  Скорошните спеколации около изборът на Тръмп също засилва влиянието на Путин. И нека незабравяме анексирането на крим и липсата на каквато и да била ответна реакция от света.