Най-красивите жени политици в света

Политиката винаги е гореща тема, но знаете ли кой са най-красивите жени политици ? В следващите редове ще ви представим именно такава класация, в която ще се опитаме да съберем 10-те най-горещите дами в световната политика.

10. Белинда Стронак (Канада)

Белинда е бивш член на канадския парламент. Нейния престой там е в периода 2004-2008 година.  Първоначално започва кариерата си в лагера на консверваторите, след което преминава в този на либералите. Две години заема поста министър на човешките ресурси в кабинета на Пол Мартин.

9. Анна-Мария Галохан (Естония)

Бивш политик от Естония. През 2009 година се снима за Playboy. Черно в петно в кариерата й остава обвиненията, че е присвоила близо 60 000 евро, докато е била на служба в парламента.

8. Орли Леви (Израел)

Освен политик , Леви е бивш модел, а също така е била в израелските въздушни военни сили. Тя е била част от кабинета на Нетаняху.

7. Сетрида Геагеа (Ливан)

Сетрида е една от най-популярните жени в Ливан. Известна освен с красотата си, така и с дейното си участие в борбата срещу Сирия. Политическата й кариера все още е в действие и Геагеа продължава да се бори за по-добър живот в Ливан.

 

6. Алина Кабаева (Русия)

Едва ли има класация за хубави жени без присъствието на поне една рускиня. Алина Кабаева. Политическата й кариера взима връх, когато през 2007 година влиза в руския парламент, под крилото на партията „Обединена Русия“. Бивша гимнастичка, с огромни успехи – 2 олимпийски титли, 14 медала от световни първенства и над 20 от европейските турнири.