Най-красивите породи котки в света

Най-красивите породи котки в света. В котешкото царство има много и различни породи, които се характеризират с грация, красота и елегантност. В следващите редове ще ви представим нашата класация за най-красивите 10 породи котки, които наистина впечатляват.

10. Турска ангорска котка

Тази порода се характеризира с плътната си козина и дебела опашка. Произходът й датира от 16 век и е много популярна освен в Турция, така и в САЩ. Много темпераметна порода.

9. Руска синя котка

Изключително грациозна порода, с много мускулесто тяло. Синият цвят е по-скоро сребристо-студен и придава още по-мистериозен вид на породата. Произходът й както се досещате е от Русия, като преди Втората световна война бива пренесена из цяла Европа, а впоследствие и в САЩ.

8. Персийска котка

Тази порода е много популярна по цял свят, включително и България. За много хора понятието „красива котка“ се отъждествява именно с Персийската котка. По произход са от Персия, през 16 век, след което се пренасят в Европа, първоначално в Италия.

7. Сиамска котка

Едва ли има човек, който да не знае за Сиамската котка. Породата е изключиелно красива, разпознаваема по цял свят и се характеризира с доста своенравен дух и не е за всеки дом. По произход е от Тайланд.

6. Оцикет

Тази странна за повечето хора котка има изключителна визия. Произлиза от САЩ и е кръстоска между Сиамка и абисинска котка. Резултатът го виждате и макар в България да не е добре разпознаваема, определено има котешки чар.