Най-силните животни на света

Различните животински видове имат различни по вид сила и издръжливост. Някои животни просто имат много мускули и чиста физическа сила, докато други успяват да вдигат, носят, влачат огромно товари спрямо техните размери. В следващите редове ще ви представим 10 от най-силните животни на света.

10. Мечка

мечка

Баба Меца първа влиза в нашата класация. Повечето от вас, които са виждали мечка в зоопарка знаят, че те са доста силни животни. Най-едрите им видове могат с един удар да убият човек без особени затруднения. Майката мечка пази ревностно малките си и е готова на всичко за да ги защити.

9. Анаконда

Въпреки, че не се среща по нашите географски ширини, анакондата всява страх в повечето сънародници, дори само на филм. Този вид змии са най-тежките в света и убиват други огромни животни като крокодили, антилопи, дори хора. Най-голямата анаконда хващана някога тежи 250 килограма и е дълга над 9 м.

 

8. Слон

Няма как да не включим добронамерените иначе слонове в нашата класация. Повечето от вас знаят, че слонът е най-едрото сухоземно животно. Тези бозайници достигат до 5 тона и отгоре, но за съжаление биват преследвани вече десетки години от бракониери и броят им бързо намалява.

7. Овцебик

Повечето от вас може би не знаят, че има дори такова животно. Известен още като „мускулест бик“ този бозайник има изключителна сила. На външен вид прилича повече на овца, но мускулите му определено са на бик. Мъжките екземпляри могат да бутат с рогата си нещо, което тежи цели 900 кг !

6. Тигър

Шестото място в нашата класация се заема от добре познатите ни тигри. Всички знаем колко опасни може да са тигрите, каква е тяхната сила и с какви мускулести тела ги е дарила природата. Един от най-добрите и съвършени хищници в природата. Тигърът може да убие животно, което е два пъти по-едро от него.