Най-скъпите марки дрехи в света на модата

Да се облечеш по елегантен и очарователен начин винаги е основен проблем за доста хора . Тези хора не само прекарват много време в избора си на облекло , но пръскат огромна сума пари за да изглеждат различно от другите хора . Именн този човешки инстинкт е в основата на модната индустрия. В следващите редове ще видите най-скъпите марки дрехи в света. Марките са както за женска, така и за мъжка мода.

10. Valentino

valentino

Valentino пленяват жените с модерните си и творчески модни линии. Днес марката е една от най-предпочитаните в света, като разбира се не всеки може да си я позволи. Дизайнерската къща пуска най-вече вечерни облекла, които са доста луксозни и разбира се скъпи. Основател и собственик на компанията е 84-годишният италианец Валентино Джарвани.

9. Versace

versace

Италианският моден гигант Versace е една от най-популярните марки в света. Едни от най-известните звезди са се снимали за техни реклами (напр. Мадона). Модната им линия е насочена както към жените, така и към мъжете. През годините компанията се развива и днес предлага бижута, грим и дори мебели. Всичко в луксозен стил, разбира се. Компанията днес се управлява от Донатела Версаче, сестрата на убития през 1997 година основател на модната къща Джани Версаче.

8. Guess

guess

Guess е американска модна компания, най-известна с дънките си denim. Компанията се ориентира най-вече към дрехи за зрели мъже и жени, въпреки че тишъртките и джинсите са доста популярни сред младежта. Също така предлагат бижута, парфюми и часовници. Модната къща е основана през 1981 година от братята Пол и Морис Марчиано.

7. Dior

dior

Dior са известни със своите силно изискани, елегантни и бляскави модни линии. Модната къща залага изключително много на качеството при изработката на дрехите си. Именно престижната репутация на Dior продава доста добре скъпичките им модели. Компанията е основана през далечната 1946 година от Кристиан Диор, които умира от инфаркт през 1957-ма.

6. Marc Jacobs

най-скъпите марки дрехи

Американецът Марк Джейкъбс e един от най-известните дизайнери в света. Класиран в Топ 100 за най-влиятелните мъже на света през 2010 година. Марката главно се фокусира върху бижута, чанти и обувки, но предлага и доста скъпи дрехи. Днес над 300 магазина на марката по целия свят предлагат продуктите на популярния дизайнер.