Най-скъпите модели Audi

Audi се е доказала през годините като една от най-добрите и популярни марки коли в света. За много хора Audi е дори най-добрия производител на автомобили. През дългогодишната история на компанията се произвеждат най-различни модели, но някои от тях достигат чудовищно скъпи суми. В следващите редове ще ви представим класация за най-скъпите концептуални модели Audi в историята.

10. Audi F12 e Performance prototype – $ 2 млн.

Много от любителите на марката ще си кажат, че това е R8 и ще са прави, но на половина. Дизайнът на този автомобил е точно като спортния R8, но под капака има 3 електрически двигателя с обща мощност 208 конски сили. Моделът е разработен в сътрудничество с Bosch и е напълно в стандартите за еко автомобил. Моделът е прототип, видял бял свят през 2012, но едва ли ще бъде пуснат в серийно производство.

9. Audi Sport Quattro Concept – $ 2 млн.

Деветото място се заема от още един прототип, създаден през 2013 година. Колата е базирана на скъсено R7 шаси, ускорява от 0 до 100 км/час за под 3,7 секунди и е задвижвана от V8 4.0 литров двигател с 690 конски сили. Истински звяр на пътя!

8. Audi Nanuk Quattro Concept – $ 2 млн.

И следващото място в класацията ни е заето от един изключителен прототип. Този концептуален модел  съчетава SUV в супер автомобил. В типичен стил моделът има агресивен дизайн и цели 590 конски сили. Цената му също е не е по джоба на всеки богаташ дори.

7. Audi TT offroad Concept – $ 2 млн.

Седмото място заема първия SUV в класацията. Този изключителен екземпляр е концептуален модел и цената му определено е стряскаща за всеки. Двигателят е едва 2 литров, но задвижва цели 408 конски сили посредством 6 стеменна скоростна кутия. Колата достига 100 км/час за 6,2 секунди .

6. Audi e-Tron Spyder Concept – $ 2,7 млн.

Моделът е взаимствал от дизайна на R8, но определено има свое излъчване. Колата е задвижвана от 3 литров дизелов двигател с 300 конски сили, но има и чифт електрически двигатели за по-икономична работа. Прототипът е произведен през 2019 година.