Факти за немската овчарка

Немската овчарка е една от най-популярните, интелигентни и смели породи кучета в света.  В следващите редове ще ви представим 10 любопитни факти за немските овчарки.

 

10. Висок интелект

Немските овчарки са известни с високия си интелект и умението да бъдат обучени за различни дейности. Изследване в САЩ нарежда породата на 3-то място в света по интелигентност, а някои специалисти дори твърдят, че овчарките са най-умните кучета на планетата.

9. Много популярна порода

Освен в България, овчарките са изключително известна порода по цял свят. В Америка например единствено лабрадора изпреварва по популярност немската овчарка. В Германия пък годишно се раждат около 15-18 000 расови немски овчарки.

8. Силна захапка

Немската овчарка се характеризира с доста силна захапка. В сравнение с човешката е близо 4 пъти по-силна.

7. Лесно се обучават

Немската овчарка има изключителна способност за бързо обучение. Характерно за тях е, че в 95% от случаите изпълняват дадена команда след 2 повторения на учителя.

6. Породата датира от 19 век

Произходът на породата води началото си от средата на 19 век, а страната е Германия. Както и името говори – първоначалната „служба“ на немските овчарки е била сигурността на стада овци в немските провинции.