Пари от интернет: 5 съвета как да печелим от афилиейт маркетинг

Пари от интернет – афилиейт маркетинг

Пари от интернет е доста често търсене в Google. Може би повечето от вас знаят, че вече е възможно да изкарате допълнителни, а защо не и основни доходи, работейки пред компютъра в къщи. В мрежата има безброй съвети относно печеленето на пари онлайн, но ние ще се спрем върху най-дoказания и печелиш метод за печелене на пари онлайн – афилиейт маркетинга. В България най-добрия партньор за афилиейт маркетинг безспорно е Profitshare.bg. Компанията предлага най-различни ниши за промотиране, като един от големите й клиенти е eMag !

Станете част от Profitshare тук напълно безплатно!

5. Какво представлява афилиейт маркетинга

Мнозина може би не знаят, но афилиейт маркетингът заема огромна част от онлайн бизнеса в света. В България вече има изградена афилиейт мрежа (Profitshare), която предлага различни предложения за промотиране. Сега най-вероятно се питате : „Какво всъщност трябва да направя, за да започна ?“ Ето ги и отговорите. Регистрирате се в сайта на Profitshare, попълва нижните полета коректно и чакате одобрение като афилиат (човек, промотиращ продуктите или услугите в мрежата). След като бъдете одобрени, вие вече ще може да промотирате каквото решите от мрежата им в интернет (фейсбук, блогове, форуми) и когато някои потребител кликне на ваш промо линк и закупи нещо от eMag (например) , тогава вие ще спечелите % от сумата на продукта. Лесно, просто и ефективно !

4. Изберете собствена ниша

Много важно е да промотирате нещо, което разбирате. За младите майки например, които в САЩ са голяма част от афилиатите, се заемат да промотират бебешки и детски стоки. Звучи правдоподобно, нали ? Жените в майчинство прекарват доста време пред РС, защо да не спечелят някой лев, промотирайки продукти, които и без това биват купувани всекидневно от хиляди жени в България.
За останалите – може да се орентирате какво да изберете като погледнете активните кампании в Profitshare. Там има най-различни предложения от онлайн магазини с разнообразни продукти.

3. Създайте собствен блог или уебсайт

Спокойно! Може да ви звучи труно или дори невъзможно, но създаването на собствен, безплатен сайт или блог е много лесна и почти автоматична работа! Най-известната платформа за това е wordpress.com, а може да използвате и българската блог мрежа – blog.bg. Също така може просто да напипете в Google.bg – „безплатен сайт / блог“ и веднага ще ви изкочат стотици предложения. Не е трудно, повярвайте, просто изисква малко време и усърдие, ако не сте се занимавали преди.

След като си направите един безплатен сайт, вече може да започнете работа по промотирането на вашите избрани продукти от мрежата на Profitshare.

2. Създайте съдържание за промотиране

След като сте създали свой собствен сайт трябва да започнете и да създавате статии, които да промотират вашата ниша и избраните продукти.
Продължаваме с примера с майките. Избрали сте да промотирате памперси. Отваряте блога/сайта си и започвате да пишете статия за въпросните памперси. Ако не сте добри писатели, може да използвате информация от чуждестранни сайтове, където просто да преведете дадена статия за въпросния продукт и да направите едно хубаво ревю. След като направите статията – сложете на няколко места афилиейт линка на продукта, който ще промотирате! Афилиейт линкът е този линк, чрез който системата засича вашия номер и при покупка на памперси (в случая) ще получите процент към сметката ви!

Това е само пример, може да промотирате каквото си искате, дори може да създатете сайт за ревюта на техника например, където да правите анализи на различни продукти : телефони, лаптопи, РС и т.н. Разбира се, накрая с афилиейт линк към eMag (в случая). Може да ви звучи сложно, но реално не е, просто е въпрос на практика, желание и постоянство.

1. Промотирайте съдържанието си

След като сте създали сайт, избрали сте си продуктите , написали сте си статиите към тях идва време за последното и много важно действие – промотирането на статиите ви. Все пак, колкото и да са добре написани, ако никой не ги чете, няма да има и продажби, нали ?

Най-лесния начин за промотиране на статии е използването на Фейсбук. Всеки членува в дадена група или има повечко приятели. Спокойно може да рекламирате статиите си , но не прекалявайте със публикациите, защото ставате досадни и може да ви докладвате за спам и да ви премахнат от дадени групи.

Още един интересен начин за промотиране е използването на форуми. Повечето жени членуват в дамски форуми и ако продължим тематиката за майките с бебешките продукти, не е сложно да пуснете един линк във форумния си подпис към вашия сайт, както и да слагате 2-3 линка седмично в различни дискусии във формите, където членувате. Отново не прекалявайте, защото ще бъдете наказани от модераторите за спам.

Безплатна регистрация в Profitshare

Заключение

Праветенето на пари от интернет е цяло изкуство. За повечето от вас, които се пробвате, доходите първоначално ще са допълнителни, но ще има и такива, които ще превърнат афилиейт маркетинга в основен доход, макар и да не вярвате в началото.