Ролята на бащата в грижата за детето

Да си татко е най-хубавото нещо на света. Бащата е онзи незаменим човек в живота на всяко дете, чието място е незаменимо. Таткото е пример, страх, забрана, любов, нежност и много други.

10.Таткото трябва да има търпение

Много бащи страдат от липса на търпение. Това се изразява още от гружите за новороденото, през малката възраст, училищния период та до побертета и по натам. Това може да ви отдалечи от детето. Имайте търпение. Детето има нужда от вас.

9.Бащата трябва да може да казва „НЕ“

Ролята на бащата

Научете се да казвате „НЕ“. Много често сляпата любов е грешка. Детето има нужда от любов, но има нужда и от граници. Вие поставяте тези граници.

8.Бъдете донякъде приятел с детето си

Ролята на бащата

Бъдете приятел с детето си. Така ще знаете много повече за него и когато дайде момента и то има проблем, вие ще разберете за него. Много често родителите разбират за проблемите твърде късно. Не правете тази грешка.

7.Бащата трябва да показва любовта си към майката

Детето е вашето отражение в огледалото. Възприятието, че има хармония в семейството ще направи детето по-спокойно и много по щастливо.

6.Бащата трябва да бъде учител на детето

Ролята на бащата

Бащи, учете децата си. Както на уроци, така и на това което самите вие знаете. Така ще изградите невидима връзка с детето.