Цитати на Тодор Живков

Цитати на Тодор Живков има много, но ние подбрахме десет култови изказвания на първия. Колкото и странни, смехотворни и прочие да изглеждат те. Нека не забравяме, че тази личност управлява България дълги години и по един или друг начин е допринесъл за развитието на нашата страна. Въпреки, че класацията „ТОП 10 цитати на Тодор Живков“ е със забавен характер все пак смятаме, че човек водил българския народ толкова време заслужава уважение. Постигнатото от него през неговото управление е пример за дипломатически успех.

10

Това е, подчертавам, качествено нова демокрация, при която всичко ще бъде изборно, ще става така както реши стопанинът. Дали един работник ще бъде член на бригада или не, ще решат нейните членове. Ясно е, че те никога няма да приемат лентяи и некадърници, защото трябва да работят заради тях. И в институтите никой няма да държи хора без научни качества, но поради едни или други причини попаднали там. И така ще бъде във всички сфери, в обществените организации, по целия фронт.

9

С това се занимавам в мемоарите [си]. В какво е деформиран социализма. Аз говоря против системата. Система е едно, а строй е друго – те са две страни на един медал. Строят беше добър, но системата беше лоша

8

Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мъдите се клатят, ама не падат!

7

Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има мат’риал за митингова демонстрация (демокрация)!

6

Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.

5

То и мъдете на коча се клатят, ма не падат!

4

Че как да не успее Русия с нейните природни богатства, те имат повече залежи от Менделеевата таблица…

3

До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!

2

Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса.

1

Откривам новия завод за вело… за вело… Абе за колелета!

 

Източник: https://goo.gl/9s9Mt2

 

Inline
Inline