Невероятни факти за Pokemon Go

Целият свят е луднал по играта Pokemon Go. Освен обикновените хора като нас, известни личности също са се вманиачили в търсенето на покемони. В следващите редове ще ви представим 10 интересни факти за Pokemon Go, които може би не знаете.

10. Изпревара по популярност социалните мрежи

10a-pokemon-tinder-chart

Истерията покрай играта е толкова голяма, че всеки ден се инсталира в над 5 милиона устройства по целия свят. Потребителите са толкова много и доста активни, че Pokemon Go надминава по популярност всички социални мрежи, без Фейсбук (засега). Истинско явление в световното интернет общество.

9. Играчите на Pokemon Go се движат наистина много

покемон движение

Геймърите или играчите ги мислят за доста мързеливи хора, но с Pokemon Go това е различно. Фактът, че всеки трябва да се движи за да играе играта кара милиони хора да започнат движение, което допреди играта им е било неприсъщо. Най-малкото милиони хора излизат доста по-често на вън, благодарение на Pokemon Go.

8. Кара американците да научат метричната система

метрична система

Google заяви, че в Америка най-търсената дума в търсачката им е „miles into kilometres“ за последния месец. Този факт се дължи разбира се на играта, защото там разстоянието се измерва в километри, докато американците (и други) са в мили.  Милиони американци вече са наясно колко километра е 1 миля и обратното.

7. Хората плащат, за да намират покемони

car-pokemon-go

Хората толкова са се вманиачили в търсенето на покемони, че вече има шофьорски услуги за онези, които не могат да карат, а покемоните им са далече от тях. Звучи абсурдно за повечето от четящите, но това наистина е факт и хората плащат по 30$ час , за да ги возят тук-там и да си ловят виртуалните същества.

6. Помага в борбата с престъпността

pokemon-go-crimes

В развитите страни например Америка, хората масово са навън през почти цялото денонощие, защото си търсят покемоните. Поради оживеността престъпленията са намалели с 2% за месеца в Ню Йорк например, където дори две момчета предотвратяват изнасилване, натъквайки се на жертвата и насилника, докато играят Pokemon Go.