Странни женски имена

Има множество странни имена, но има такива отличаващи се като невероятни. Момента на избор на име може да предопредели човешкия живот за напред. Има една стара поговорка „Не името прави човека, а човекът името.“ Има много истина в тези думи, но все пак е изключително трудно да избереш такова име на детето си. Поне първите 18 години му гарантираш един тоста труден училищен живот. Затова не от TopsBG  напраихме класация „Топ 10 Странни  женски имена“. Приятно четене!

10.Тутунджиика

На десетата позиция в класацията на странни  женски имена се класира „Тутунджиика“. Любовта към Тютюна е оказало огромно вличние при избора на това име.

9.Телефонка

Технологиите винаги са оказвали влияние на човечеството. Явно оказват влияние и при избора на имена. Навлизането на телефоните е довело явно е променило живота на хората избрали това име на дъщеря си. В този дух, ние предлагаме следните модерни имена: Джиесемка, Интернетка, Смартка.

8.Кирка

Трудът краси човека, а кирката е един основните инструменти. Хубаво е човек да уважава инструментите си, но чак да кръстиш детето си на инструмент. Все пак това български име заема осмата позиция в класацията на „Топ 10 Странни  женски имена“

7.Лопатка

С едмата позиция отново се държи от инстумент. Определено можем да заявим, че трудът е повлиял при избора на имена. Колкото да е странно с името „Лопатка“ са кръстени шест българки.

6.Слива 

Да се кръшава на растения и дървета е стар българси обичай, но изключителни рядко се използва именно това вкусно подно дърво „Слива“. С това име са кръстени 4 жени.